Nyilt levél az OPUS GLOBAL és a KONZUM Nyrt. vezetőségének.

Tisztelt Vezetőség,



         Tulajdonosként engedjék meg, hogy leírjam, milyen érzés az önök cégeiben befektetőnek lenni. Nem untatni szeretném önöket mert tudom, rengeteget dolgoznak és gőzerővel halad a két cég építése, illetve, ahogy azt az elmúlt néhány hónapban különböző médiumokból is és persze a hivatalos csatornákon keresztül (pl.: bet.hu) is megtudhattuk, a két cég egyesítése. Hanem, ahogy az kisbefektetőként vagyis a cég résztulajdonosaként a jogomban áll, választ szeretnék kapni néhany bennem felmerülő kérdésre.
      Engedjék meg, hogy először is kicsit bemutatkozzam és leírjam személyes történetemet, hogy önök is megérthessék mitől is olyan fontossak ezek a kérdések, nem csak nekem, hanem úgy általában a tőzsdei kisbefektetői társadalom számára.
     Kicsit kevesebb mint két évvel ezelőtt kerültem kapcsolatba a magyar tőzsdével komolyabban, azután, hogy néhány évvel előtte már próbálkoztam egy jelentéktelen összeggel akkor még fiatalon, család és kötöttségek nélkül. Akkoriban rengeteg olyan részvényt listáztak a magyar parketten amit a tőzsdei szleng egyszerűen csak "tolvaj részvény"-eknek hív. Nem kell nagy fantázia a hozzá nem értő olvasók számára sem, hogy kitalálják miért lehetett ez így.
      Második próbálkozásra, valószínüleg még jópár hozzám hasonló kisbefektetővel együtt, akkor döntöttem a tőzsdei befektetés mellett amikor olvastam róla, hogy Mészaros Lőrinc úr többségi részesedést szerzett a két vállalatban.
      Mint fentebb említettem mostmár kétgyerekes családapaként döntöttem úgy, hogy a családom megtakarításának azt a részét amit akár gond nélkül el is veszíthetek(felelős befektető révén) Opus, akkor még Opimus részvények vásárlására fordítottam.  Akkoriban azt tudtam csak a cégről, hogy Mészaros úrnak és a vezetésnek nagyívű tervei vannak a céggel/cégekkel. Befektetésemre hosszú távú projektként tekintettem és célul tűztem ki magamnak hogy a "történet" végéig maradni fogok, illetve amíg azt látom hogy a cégvezetés tényleg azon dolgozik amit menet közben kommunikál.
   Ekkor a tőzsde világának a technikai részéhez kvázi semmit sem értettem. Gazdasági, pénzügyi végzettségem nincs. Szakmám: szakács és jelenleg is ebben a munkakörben dolgozom. ismétcsak tőzsdei szlenggel élve mondhatnánk, hogy én vagyok a klasszikus "marinéni" tökéletes megtestesítője. Az a személy, akiről manapság rengeteget cikkeznek a különböző médiumok a Magyar Kormány és a Nemzeti Bank tőzsde fejlesztéséi tervveivel kapcsolatosan. Én vagyok az a klasszikus kisösszegű megtakarítással rendelkező, nem ebből élő, illetve nem ilyen beállítottságú, magyar állampolgár akit a Magyar állam arra próbál rávenni, hogy a 0% kamatú bankbetét illetve a párnaciha helyett a Magyar tőzsdén, ellenőrzött és transzparensen működő cégekbe fektesse be a megtakarítását, magasabb hozam(árfolyamnyereség) illetve osztalék reményében.
    Tudom ez önöknek nem új de azért irom le ezeket, hogy azok is megertseg, akik hozzám hasonlóan, befektetésben gondolkoznak.
   

    Két éve napi szinten követem a befektetésemet, ezalatt az idő alatt képeztem a gazdasági és pénzügyi (nem)tudásomat, olvastam, elemeztem és egy nagyon kevés jelképes összeggel napi szinten kereskedem is a BÉT egyéb papirjaival.
    Szögezzük le jó előre, hogy én szerencsésnek mondhatom magam, mivel minden nyitott pozícióm jókora nyerőben van köszönhetően annak, hogy hamar bizalmat szavaztam az egyik Mészaros úr érdekeltségébe tartozó cégnek, az Opimusnak. Viszont amilyen könnyű ezt leírni, átélni az elmúlt két évet amíg idáig eljutottunk pontossan ellentétesen volt ennyire nehéz. Ha egyszerűbben akarnék fogalmazni akkor az elmúlt közel két évemet egy rémálomhoz tudnám hasonlítani amit egy hullámvasúton töltöttem!
    Ha megengedik akkor leirom miért és úgy irom le mint egy kisbefektető.
A két cég egy bizonyos jövőképpel lépett a magyar parkettre, hogy egymás közt lefedjék a magyar ipar/mezőgazdaság/turizmus és még egy csomó egyéb piac más ágazatát is. Két holding-vállalatot létrehozva amelyeknek ugye egyik(amúgy szerintem nagyon jó) nem titkolt célja az volt, hogy ezeket a cégeket magyar tulajdonba véve/tartva, magyar munkavállalók működtetésével és a profitot az orszában tartva vezessék őket, illetve folyamatos vásárlásokkal növeljék a méreteiket, a cégek értékét, a bevételeiket és persze az elérhető profitot.
   Igenám, de amint említettem a kezdetekkor, köszönhetően a BÉT megtépázott hírének, Budacash botrány, fent említett tolvajrészvények stb., a hozzám hasonló kisbefektetők távol maradtak és a két cég papírjait inkább a tőzsdei spekulánsok mozgatták kényük-kedük szerint(rövid távú, kisebb százalékú profitra hajtó pillanatnyi befektetők). Már történelem, hogy a Konzum Nyrt. papírjai Mészaros úr érkezését követően egészen, az elképesztő 3 ezer forint fölötti árig jutottak. Ezt követően már jókora hírverése volt mindkét cégnek a médiában az elképesztő, amúgy a világon abban az évben rekord méretű emelkedésnek köszönhetően. Erre már egyértelműen felfigyeltek/felfigyelhettek a hozzám hasonló képzetlen "szerencsevadász" kisbefekteők is és persze az akkori tőzsdei profibb befektetői társadalom krémje is. Viszont azt önök is tudták ekkor, hogy a Konzum Nyrt cégei és fundamentumai jócskán elmaradtak attól amit ez a piaci ár indikált volna. Egy későbbi interjúban a cég vezérigazgatója Jászai úr, kicsit félvállról és vicceskedve, úgy fogalmazott hogy az árfolyam "kicsit túlszaladt". Kérdéseimet kiemelem a szövegből így később könyebb lesz megtalálni őket és válaszolni rá, NEM IZGATTA ÖNÖKET AKKOR, HOGY A FELKÉSZÜLETLEN KISBEFEKTETŐKNEK EGY OLYAN CÉGET REKLÁMOZNAK A MÉDIÁKBAN AMI AKKOR MÉG KÖZEL SEM ÉRT ANNYIT MINT AMENNYIT ŐK FIZETTEK ÉRTE?
   Aztán köztudottan össze is omlott az árfolyam és a konzum papírjai majd a harmadára estek. De ezt követően ismét emelkedésnek indultak, vélhetően ismét spekulációval a háttérben. EKKOR SEM FORDULT MEG AZ ÖNÖK FEJÉBEN, HOGY A KISBEFEKTETŐK ÉRDEKEINEK VÉDELMÉBEN KÖZLEMÉNYT ADJANAK KI, MISZERINT AZ ÉPÜLŐBEN LÉVŐ CÉG ÉRTÉKE MÉG KÖZEL SEM EKKORA??
     Aztán mintha ebből mit sem tanultak volna ugye jött a másik cég az OPIMUS hasonló mértékű szárnyalása is. Mint legutóbbi közleményükből kiderült a mostmar Opus Global Nyrt néven futó cég még 2018 nyarán is csak alig valamivel ért többet a mostani ár kb. tizedénél(474ft)!!!
   Vagyis önök már akkor tudták ezt, hogy a cég reális árfolyama kb 50ft amikor 2017 novemberében a részvényár "felszaladt" egészen 805ft-ig. Nagyon sokan gondolhatták ekkor azt, hogy a Konzum nyrt. papirjaihoz hasonlóan majd az Opimus papírok is hasonló magasságokig fognak menetelni es ennek hatasara nagyon sokan (kb 1.6m papirral 100 feletti vevő) varták hogy még kapnak részvényeket 805ft-ért. EKKOR SEM ÉREZTÉK SZÜKSÉGÉT ANNAK HOGY KÖZLEMÉNYBEN AVATKOZZANAK BE?
   Persze itt is bezuhant az árfolyam, ráadásul úgy hogy a pánikoló kisbefektető még az aznapi alsó limiten sem tudtak hozzájutni a penzükhöz ami akkor már jócskán kevesebbet, csak 506ftot ért.
   Nekem ez természetesen csak a virtuális nyereségem jelentős apadását jelentette, de sokaknak akik azt hitték, hogy hozzám hasonlóan egy hosszútávú, biztonságos, kiszámítható papírba fektetnek, ráadásul esetleg életükben először, ez egy sokkhatással ért fel, ahol rögtön elvesztették a pénzük harmadát!!!!
    A pánikoló kisbefektetők akik 506fton várták, hogy legalább a megmaradt pénzüket visszakapjak ismét meglepődve láthatták amikor hirtelen a piac, a bolondját járatva velük, megindul felfelé, persze ekkor nekik már nem volt papírjuk és egészen meg sem állt 794ftig ahol ismétcsak rengetegen hihették, hogy  a papír ezután a trükk után tovább megy. Mivel előzöleg láthatták, halhatták, hogy ilyen korrekcio a konzumban is volt és mégis 3000 fölé emelkedett.
      Ezután mindkét papír életében egy gyötrelmesen hosszú szakasz következett. Tervektől és tőkeemelésektől zengett a sajtó és a rádiós interjúk egymást érték. Szinte heti, havi renszerességgel függesztették fel a két cég papírjainak kereskedését, hogy jobbnál jobb, a cég jövője szempontjából fontos híreket jelentsenek be.
     Minden egyes ilyen felfüggesztést követően az árfolyam először emelkedni kezdett, gondolom a lelkes kisbefektetői érdeklődésnek köszönhetően, aztán bezuhant es folytatta az akkor mar '17 novembere óta tartó folyamatos ereszkedést. 2018 január végére ismétcsak elérkeztünk az akkor mélypontra.  Innen minden további hír nélkül teljesen kiszámíthatatlanul emelkedni kezdett az ár, majd később ismét felfüggesztés és Mészáros úr privát cégeinek érkezését jelentették be ismét csak hatalmas médiaérdeklődés mellett. EDDIGRE, TANULVA AZ ELŐZŐEKBŐL, NEM LEHETT VOLNA VALAHOGY MEGALLITANI A PIAC CSAPKODO MOZGASAT, ILLETVE AZT HOGY A JÓ HÍR HATÁSÁRA(úgy hogy ismét sok kisbefektető bevásárolt) AZ ÁRFOLYAM ISMÉTELTEN CSAK ÖSSZEOMLOTT? Pár nap múlva 724ft-rol ismetelten alsó limiten sorakoztak a pénzüket féltő kisbefektetők 430ft-nál akik itt a jo hírek ellenére a pénzük csak kb 40%-at veszítették el ha eladták a papírjaikat attól félve hogy még ennél is tovább eshet a részvény ára.

   Mészáros úr a cégei ellenértékeként Opus Global törzsrészvényeket kapott cserébe. 611ft-os értéken az ellenértéknek megfelelő darabszámban. A cégek felértékelését neves piaci szereplők végezték és külföldi szakértők is segítették! NEM GONDOLJÁK ÖNÖK HOGY EZ A PIAC FELÉ AZT AZ ÜZENETET KÖZVETÍTÍ HOGYHA A NAGYTULAJDONOS HAJLANDÓ A NAGYÉRTÉKŰ CÉGEIT ELADNI 611FT-OS OPUS RÉSZVÉNYEKÉRT, AKKOR EGY KISBEFEKTETŐNEK IS MEGÉRHETI ENNYIERT MEGVENNI UGYANAZT????
    és ebből persze következik a az a kérdés hogy akkor A CÉG MIÉRT NEM VETTE FIGYELEMBE AZ OLY SOKSZOR HANGOZTATOTT KISBEFEKTETŐI ÉRDEKEKET ÉS VÉDTE MEG EZT AZ ÁRFOLYAMOT VALAMILYEN PIACI ESZKÖZZEL????
   Egy tőzsdei vállalat szempontjábol, akik hosszú távra terveznek, a szakirodalom szerint a legfontosabb a bizalom. A vállalatnak átlátható módon működve kell mindazt betartania amit a befektetői felé kommunikál/ megígér!
     ÖNÖK SZERINT ÁTLÁTHATÓ E AZ HOGY AZ OTP INGATLANKEZELŐ ALAP MILYEN ÁRFOLYAMON JUTOTT HOZZÁ A BIRTOKÁBAN LEVŐ OPUS RÉSZVÉNYEKHEZ?
    Amik azóta már talán nincsenek is a birtokában.
   
    Ide kapcsolódik még, hogy amikor a az Opus részvényeit piaci pletykák kapcsolatba akarták hozni egy másik tőzsdén jegyzett céggel akkor a vállalat vezetése, jelesül Jászai úr kijelentette, idézem: " több tőzsdei céget nem szándékozunk venni"!
  JÁSZAI ÚR MINT A CÉG IGAZGATOSÁGÁNAK TAGJA NEM VOLT TISZTÁBAN AZZAL HOGY A KÉSŐBBI CÉG AMIBEN AZ OPUS GLOBAL RÉSZESEDÉST SZERZETT, A 4IG, AZ EGY A BÉT-EN JEGYZETT TŐZSDEI CÉG???  És később Jászai úr lett ennek a cégnek a vezérigazgatója.
  ÖNÖK SZERINT MILYEN ÜZENETE VAN ENNEK A LÉPÉSNEK A PIAC FELÉ? BIZALMAT  VAGY SZAVAHIHETŐSÉGET ÉPÍT?

 Tekintsunk el attól, hogy megemlítsük a Magyar parlamenti választások utáni hétfői napot amikor hasonlóan az addigiakhoz a reggeli nyitást követően az árfolyam újfent csak összeomlott....

   2018 áprilisát követően a cégek kilátásai folyamatosan javultak és ,a konzumhoz tulajdonosaihoz hasonlóan ,mindenki azt hihette hogy végre elkezdődhet az a növekedési történet amibe mindenki szeretne befektetni. Ekkor a konzum papírjai is közel mozogtak az addigi csúcsúkhoz amikor a jó befektetői hangulatot erősítendő egy magyar elemző cég/bank az MKB kihozta a KONZUM Nyrt.-re vonatkozó célárát, amit 4175ft-ban határoztak meg. NEM ÉRZIK ÚGY HOGY EZ A SZÁM FÉLREVEZETŐ VOLT SOK KISBEFEKTETŐNEK ÚGY, HOGY EGY, A NAPOKBAN KÖZZÉTETT JELENTÉS SZERINT IS A MOSTANI KONZUM FAIR ÉRTÉKE 223FT???
 illetve:
HOGYHA MOST, 2019-BEN AZ APPORTOK UTÁN ÉR A KONZUM 223FT-ot HOGY HAGYHATTÁK HOGY 2018-BAN EGY BANK MAJDNEM A DUPLÁJÁT REKLÁMOZZA ENNEK???
    Azok a kisrészvényesek akik a hírek és a közelgő felvasárlások miatt vettek akkor Konzum és Opus részvényt, vagy esetleg az MKB bank elemzését követően,az ő befektetéseik, ma, majd egy ÉVVEL KESŐBB,  ALIG TOBB MINT A FELÉT ÉRIK!!!!
    ebből egy újabb kérdés:
ÖNÖK SZERINT KI AZ AKINEK MEGÉRTE ÉS MELYIK PONTON E KÉT VÁLLALAT  RÉSZVÉNYEIBE PÉNZT BEFEKTETNI 2018 KÉSŐ TAVASZÁTÓL EGÉSZEN A MAI NAPIG?

    De ha el is siklunk afelett a kis aproság felett hogy az említett idöponttól máig kvázi korreció nélkül folyamatosan esik mindkét cég árfolyama azt azért tudnunk kell hogy egy hosszútávú befektetés az nem két év!
 
   Ahogy említettem, és ahogy az önök kommunikációja is rámutat erre a befektetői bizalom az egyik legfontosabb. Ez az amiatt önökre merem én, és még sok más család bízni azt a megtakarított kis pénzem/ünk amit hosszú órák kemény munkájának eredményeképpen kupogattam/unk össze mi egyszerű "marinénik".  Csakhogy ugye mi itt folyamatosan két cégről beszéltünk. Egyszer ugye a Konzum Nyrt. és egyszer ugye az Opus Global Nyrt.-ről. Mindkét cég befektetői számoltak elemeztek és ismerve a két cég előző éves jelentéséből a számokat abból indultak ki hogy a vezetőség terveivel összhangban a 2018 szeptemberében közzétett számok majd tükrözik az igért fejlődést. Az árfolyam mélyrepülése miatt is türelmetlenül várták már az azóta csúnyán beragadt kisbefektetők a "megváltó" számokat. Hát szó ami szó az ígéretekkel ellentétben ez is "kicsit" vegyesre sikeredett!!!
 ÖNÖK SZERINT NÖVEKEDÉSI STORY E AZ HOGY AZ OPUS GLOBAL PROFITJA TELJESEN ELTŰNT ÉS KVÁZI BEFEKTETŐI SZEMMEL ÉRTHETETLEN SZÁMOKAT PRODUKÁLT???
   De legalább a KONZUM kimagaslóan jo eredménnyel zárta a félévet így legalabb az ő befektetőik remenykedhettek, míg rajtunk Opus tulajokon kvázi a pánik lett úrrá mint oly sokszor az eddig majd két év során!
 ÖNÖK HOGYAN FOGADNÁK HA A 2018 SZEP. 30.-AI JELENTÉS ELŐTTi 3 HÓNAPIG EGYHUZAMBAN CSAK FOGYNA A PÉNZÜK MAJD KIDERÜLNE HOGY A CÉG 330MILLIÓ+ RESZVÉNY EGY DARABRA ESŐ PROFITJA 0.18FT AZAZ 18 FILLÉR????
ÖNÖK SZERINT EZ AZ A JÖVŐKÉP AMIÉRT A BEFEKTETŐK ÖNÖKRE BIZTÁK A PÉNZÜKET???
   Természetesen mégegyszer bezuhant az ár, a mindenkori csúcs kb. felénél járunk ismét. De ami furcsa hogy a Konzumé is esett. Itt ha jol emlékszem tartottak egy befektetői konferenciát ahol többek közt a kérdező Jászai urat faggatta a történések lehetséges okáról illetve ismét csak a jövőkép került szóba.
    Ismét csak az a fránya bizalom:

    Lehet butaságnak hangzik de egy szakács azért bízza a pénzét másra, mert úgy gondolja hogy pl. egy ilyen kaliberű cég vezetése teljesen tisztában van azzal amit csinál és ezt lépésről lépésre le is kommunkikálja hogy még a szakács is megértse, ezzel építve tovább a bizalmat! Ahogy mondtam eddigre azért elég szépen "kigyúrtam" magam tőzsdéből de ekkor találkoztam egy olyan fogalommal amit meg nem hallottam: Egy frissen tőzsdére lépő kis cég adott át papírokat talán pénzért vagy egyéb értéktárgyért cserébe és az átadott részvényekre ha jól emlékszem 1vagy 2 év LOCKUP opciót rakott!
     Ezen a konferencián hallottam ezt a szót másodszor csak egy kicsit zavaróbb kontextusban. Itt ugyanis Jászai úr töredelmesen bevallotta, hogy az (feltehetően 4IG) egyik részvénnyel kifizetett cég ellenértékéül adott Opus részvényekről lefelejtette ezt az opciót így azok bármikor a piacon eladhatóak! Ehhez egy kérdés: ÖNÖK SZERINT ELÉGGÉ FELKÉSZÜLT E AZ A VEZETŐ AKI EGY NEMZETKÖZI PIACRA KÉSZÜLŐ CÉG ÉLÉN EGYSZERŰEN CSAK KÖZLI HOGY NEM TUDTA HOGY MI AZ A LOCKUP OPCIÓ, DE MEGIGÉRI HOGY LEGKÖZELEBB MAJD TANUL A HIBÁJÁBÓL???
   De a meglepetéseknek itt sem volt vége. A kérdező hírtelen feltette azt a kérdést ami addig senkinek sem motoszkált a fejében, jelesül hogy gondolkoznak e a két cég összeolvasztásán?
Jászai úr igyekezett eloszlatni a ködöt és azt mondta hogy megvizsgálták a dolgot az esetleges szinergiák kihasználása miatt de a külfödi szinrelépésnél túl bonyolult lenne egy ilyen szövevényes cégháló!
    Most 2019 Március 8.-át (illetve 9.-et hajnalt) írunk. Ma jelentették be a két cég fúziójának végleges számait és várható menetrendjét. KÉRDÉSEM EZZEL KAPCSOLATBAN HOGY MOSTMÁR KÜLFÖLDÖN IS MEGÉRTIK A BONYOLULT CÉGHÁLÓT?
     A két cégnek egyesülve amúgy valóban jobb esélye van a külföldi piacra lépéshez csak ugye emlékezzünk vissza hogy míg a Konzum szuper eredményt hozott addig az Opus majdnem 2 fillértb produkált részvényenként. Erre bejelentették hogy mivel az Opus a sokkal eredményesebb cég ezért a Konzum lesz az aki beolvad és nem egyesülés(vagyis merger) lesz mint ahogy azt önök beharangozták! Ide csak egy rövid kérdés: ÖNÖK TUDNAK SZÁMOLNI VAGY AZT HISZIK INKÁBB HOGY A RÉSZVÉNYESEIK NEM TUDNAK???  Ezzel kapcsolatban Fekete Péter úr amúgy azt nyilatkozta hogy a beolvadással/ egyesüléssel mindenki jól jár! Ez egy személyes kérdés lesz: ÉDESAPÁM AKI MIATTAM VETT KONZUM RÉSZVÉNYEKET 317ft-os ÁTLAGÁRON AMI MOST 228 FORINTOT ÉR DE AZ MKB SZERINT 417-ET, a TISZTÍTOTT BV SZERINT VISZONT CSAK 154-ET, Ő MIKOR FOG JÓL JÁRNI?
    Látják, nem olyan nehéz ez. Ha tapasztalt tőzsdéseket kérdezünk meg, hogy mikor lépett a magyar parkettre olyan cég amibe érdemes volt befektetni akkor szerintem jó sokáig kellene visszaemlékezniük! Én még most is hiszem(lehet hogy vesztemre) hogy mindazok ellenére amik az elmúlt majd 2 évben itt történtek, ez az egyesült cég ilyen, befektetésre alkalmas cég lesz. Persze ehhez tudni kellene egy csomó dolgot a céggel kapcsolatban. Bizva abban hogy tényleg olyan fontos önöknek a befektetöi bizalom mint ahogy azt hangoztatják feltennék még pár kérdést így zárásul abban a reményben, hogy érdemben válaszolnak is rá.

 -MI AZ A CÉGMÉRET/ÉRTÉK AMIBEN AZ ELKÖVETKEZENDŐ 5-10 ÉVBEN     GONDOLKOZNAK?

  -MI AZ A RÉSZVÉNYSZÁM AMIVEL EZT A MÉRETET TERVEZIK ELÉRNI?

 -TERVEZIK E A JÖVŐBEN FOLYAMATOSSAN EMELKEDŐ PÁLYÁJÚ OSZTALÉK    KIFIZETESÉT

-TERVEZIK E A JÖVŐBEN HOGY AZ EXTRÉM NAPI VOLATILITÁS ESETLEGES CSÖKKENTÉSE ÉRDEKÉBEN, ILLETVE AGRESSZÍV, AZ ÁRFOLYAMRA ÉS A KISBEFEKTETŐRE IS KÁROS SHORT POZICIOK KORDÁBAN TARTÁSA ELLEN SAJÁT RÉSZVÉNY VÁSÁRLÁSSAL REAGÁLJANAK??

-TERVEZNEK E TOVABBI  MILLIÓS DARABSZÁMÚ RÉSZVÉNYEK ÉRTÉKESÍTÉSÉT ÚGY HOGY A VÉTELÁRAT NEM KÖZLIK A BEFEKTETŐKKEL? (lsd Jászai úr konzum papírjai vagy OTP alap)

-FOGNAK E LOCKUP-OT HASZNÁLNI A JÖVŐBEN?

-LÉTEZIK E AZ AZ ÁRFOLYAM AMIT A CÉG MEGVÉD A KISBEFEKTETÖK MEGTAKARITÁSÁT SZEMELŐTT TARTVA? (Igen vagy nem.)

-TERVEZIK E ÖNÖK A KISBEFEKTETŐK KIFOSZTÁSÁT MINT AHOGYAN AZT JÓPÁR MAGYAR CÉG MEGTETTE EDDIG?

- ÉRTIK E AZT ÖNÖK HOGYHA A KISBEFEKTETŐKNEK KÖSZÖNGETIK A DÍJAKAT AKKOR AHHOZ TENNI IS KELL ÉRTÜK VALAMIT ES AZ NEM AZ ARFOLYAM 810rol - 430ra VALO ZUHANTATÁSA?

-ÉRTIK E AZT ÖNÖK HOGY A KISBEFEKTETŐIK NEM TELJESEN HÜLYÉK ÍGY NEM SZERETIK HA ANNAK NÉZIK ŐKET??

-ILLETVE UTOLSÓ KÉRDÉSKÉNT, ÖNÖK BEFEKTETNÉNEK E  MOST EBBE A KÉT CÉGBE HA TUDNÀK/ HALLOTTÀK VOLNA HOGY MI ZAJLOTT ITT LE AZ ELMÚLT KÉT ÉVBEN?

A végére még annyit hogy ez a blog a személyes vélemenyem leirására szolgál. Az elején úgy keztem hogy leírom míért is volt olyan szörnyen nehéz ez a két év...
Hiába a pénz ha a papir követése a mindennapi életem része lesz, és nemcsak az enyém hanem az egész családomé! A stressz, a vágyakozas, az álmodozás, és persze a velük el nem töltött idő mind súlyos nyomot hagy rajtam, amit lassan már semmilyen pénz sem kárpótol majd ha egyáltalán lesz majd valami a végén! Egy átlagembernek ez a pénz is sok, önöknek ez aprópénz. Amikor pár nap alatt egy élet során is nehezen összekuporgatható lakás áraával apad az ember számlája az eleg megterhelő tud lenni, hát még akkor ha az nem a nyerőből olvad hanem a tőkénkből! Ez alatt a két év alatt ha ránéznek a részvényuk chartjára láthatják a hullámvasutat amiről beszélek! Megannyiszor szőttem álmokat és megannyiszor törtek ezek az álmok össze! Tudom magamról egy tőzsdei kisközösségnek köszönhetően hogy a nagyon kevés szerencsések közé tartozom akik még nyerőben ülnek de azt is tudom hogy az egyik legkitartóbb is én vagyok pár olyannal együtt akik akár évtizedek óta várnak a pénzükre. Ebből viszont egyenesen következik hogy az önök által oly nagyrabecsült, sokat emlegetett és érdekvédett sok sok 100 nem annyira szerencsés kisbefektető,akik között rengeteg a kezdő is, mind mind mind tetemes veszteségen ül! Ők is és én is csak azt szeretnénk hogy hihessünk a cégvezetésnek és egy szilárd bizalmi alapokra épülő gyümölcsöző jövőjű cég befektetői lehessünk!!!

Megkérem kitartó kisbefektető/ leendő kisbefektető társaimat, hogy akik eddig kitartottak és elolvasták a nyilt levelet, HA EGYETÉRTENEK ANNAK TARTALMÁVAL AKKOR MÁSOLÁJAK KI ÉS E-MAILBEN KÜLDJÉK AZT EL AZ info@opusglobal.hu CÍMRE.
HÁTHA LEGALABB EGYSZER ELOLVASSAK HA ELEGEN KÜLDJÜK EL!!

Maradok továbbra is hű részvényesük,

Csoki



















































Megjegyzések

  1. Egyetértek a leírtakkal és választ várok.

    VálaszTörlés
  2. nem érdzik e úgy hogy megtévesztő volt a 400 oldalas külön Konzum prezentáció a befektetőken?

    VálaszTörlés
  3. Kurva sok kerdes merul fel!!

    VálaszTörlés
  4. azt tudjuk a mai napig hogy mennyiért ment el a MW? Vagy az erőmu naperőmu parkja? Csak az átláthatság jegyében

    VálaszTörlés
  5. Barátom: leírom, mert látom az élettől nem kaptál még elég visszajelzést: kb. azt látom Nálad, mint az újgazdag úrifiúnál, akinek nem igazán kellett megdolgoznia a betevő falatért. Az úri fiú megkapja az Aston Martint a hátsója alá, de még nincs jogsija. Sőt vezetni sem tud. De apuka alátolta a tutit. A kölyök beül a kocsiba, barátnő az anyósülésre. Irány a nagyvilág! Nem, nem elég a Balcsira lemenni a kocsival. Nem. Irány Párizs. Nem tud vezetni, soha korábban nem is próbálta. 200-zal előzi a kocsisort a kanyarban. És egyszercsak feltűnik egy kamion a sávban. Kocsi totálkáros, barátnő ugyancsak. Az úrifiú megússza. És ki a hibás: hát persze, hogy a kamionos, aki szembe mert jönni.
    De emiatt még nem is írtam volna, mert hány ilyen van az úton...
    Nem az a baj, hogy úrifiúk vannak (lefordítom a kedvedért: hozzád hasonló igencsak önérzetes szakmunkások, akik mondjuk a világról igencsak korlátozottt tudással rendelkeznek). Még csak nem is az a gond, hogy az apuka (kormány) minden eszközzel az úrifiúkat támogatja. Szíve joga. De az, amikor a mostohagyareket (értsd: értelmiség bármely képviselőjét, legyen az peagógus, oktató, jogász, gazdasági szakember, művész, bölcsész) minden anyagi, sőt gesztus jellegű lépéssel a sárba tiporja, megalázza, az már gond. És ezzel csupa olyan aranyifjút nevel ki, aki fel sem foga, hogy milyen könnyű életet pakoltak alá.
    Ha nem hiszel nekem, hasonlítsd össze a béredet egy adjunktuséval, vagy egy pedagógussal! Meg fogsz lepődni, hogy mennyire igazam van... És ez esetben talán némi alázattal állsz hozzá az élethez, meg a tőkepiachoz. És nem másokon kéred számon, hogy "csak egy nyomorult" egy Aston Martint kaptál, amit falhoz csaptál.

    Másrészt: Orbán egy nagypályás gengszter. És Te válhetően erre a gengszerre szavaztál április 8-án. Láthatóan nem ismered őket. És most reklamálsz. Beszálltál a gengszter bulijába, és reklamálsz, hogy negy egy, hanem csak 3 év alatt gazdagodsz meg. Javaslom szállj magadba inkább, és gondolkozz el a leírtakon!
    (És nem: nem vagyok politikus, sem egyik pártnak sem a támogatója. Csupán nem szeretem a tudatlanságot, meg pléne nem az alaptalanul arcoskodókat (akár kimondja, akár kimondatlanul látszik valaki hozzáállásán)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, bakker...
      Te meg nagyon okos vagy :-)

      Törlés
    2. Istenem, nem is tevedhettel volna nagyobbat velem kapcsolatban....Kicsit sajnallak is hogy ennyit irtal tok foloslegesen... :DDDDDD
      Latszik nem voltal velunk opimusban az elejetol mert sokat beszelgettunk magan dolgokrol is... Lasd hogy a nyiregyhazi panelgettobol jottem.... Nem tudom milyen kocsikrol hadobalsz itt de ok,meghallgatlak teged is...Vegulis szabad velemenyt nyilvanitani...

      Törlés
  6. Ti nagyon ,de nagyon Naívak vagytok, és gyerekesek! Jól elszedtük tőletek a pénzeteket! A saját mohóságotok áldozatai letettek!!!!

    VálaszTörlés
  7. Csoki te egy ostoba bevándorló vagy ! Ezért tűrnek meg a Svédek is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Koszi a hozzaszolasodat...szuper hasznos! :D

      Törlés
  8. Nem érzik e úgy hogy a Konzum split megtévesztő volt és semmire nem volt jó???

    VálaszTörlés
  9. Templeton jól összefoglalta: Nem tudok az egesz helyzetre, es a kockazatokra jobb peldat felhozni, mint ami pl a Konzummal tortent bo fel ev alatt. Negyezren feluli celarak (ezen belul 1900 P/BV becsles 2017 dec 31 alapjan), 400 oldalas strategiai/uzletfejlesztesi terv, kereskedest elenkiteni hivatott split.....aztan fuzio/arfolyam zuhanorepulesbe valtasa, meg 154 Hufos fundas celar......

    VálaszTörlés
  10. Szomoru nagyon...

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések