A NAGY OPUS VARAZSLAT

   A most kovetkezo gondolatsor total fikcio, de azis lehet hogy kb igy tortentek a dolgok! Egy biztos, hogy amikor nem ertek valamit, hogy mi miert van akkor az agyam addig nem all le amig teto ala nem hoz egy elfogadhato magyarazatot a tortentekrol. Most a kovetkezovel alt elo:

   Tegyuk fel hogy 2016 vegen 17 elejen mar lehetett tudni hogy az Eu a mostani ciklusban mire fog adni penzt. Energetika, Infrastruktura es Kommunikacio/ IT. A nemetek pedig elkezdtek magukat pozicionalni a magyar piacon ezek menten... Eloszor az EON nezte ki maganak ha jol emlekszem az Innogy dolgait meg lehet par MET erdekeltseget es ugy gondolta hogy donto befolyast szerez a magyar piacon. Kozben a szinten nemet kezen levo Matraival is kellett kezdeniuk valamit....Ez nyilvan nem tetszett Viktorunknak es erre megszottek a nagy mestertervet vagyis azt a buvesztrukkot aminek most reszesei vagyunk!!!
    Eloszor is nem volt itthon olyan tokeeros nagyvallalat ami ellensulyozhatna a nemeteket a piacon es hat ahhoz, hogy egy ilyet elohuzzanak a kalapbol par ev alatt ugy hogy tobb szaz milliard tiszta vagyonnal rendelkezik....nos ahhoz egy varazslo kell es egy kisebb csoda!!!
    Lassuk sorban mi tortent...
Tozsdere jon Lorinc mint az egyik leghusegesebb embere a Viktornak, az egyetlen akire ezt bizni lehet. Osszevasarolja az opimus papirjait 5-10ft-os aron. Kozben a nemetek szabadulnanak a Matrai eromutol velhetoen azert mert tudjak hogy halott ugy es sok milliard kellene a felujitashoz. Ezen a ponton a nemetek lecsupaszitjak es kitalicskazzak az utolso forintot is onnan es ezt megprobaljak elsozni az allamnak. De ezek a fiuk okosabbak annal!! Es most jon a trukk... Meszaros uzletet kot a hatterben a cseh Peter Keller milliardossal ugy hogy az allam is ott ul az asztalnal. Megallapodnak hogy a a cseh uzletember fogja stake-elni Lorincunket a Matrai uzlethez, amiert cserebe majd az allam kesobb szep felarat fizet azert a Telenorert amit ugye a Norvegok nem akartak nekunk eladni mert basztattuk az alapokat! Tehat a deal az hogy Keller vagy hogy a pocsombe hivjak betol Lolo alapjaba (az osszegeket illetoen hasra fogok utni) mondjuk 40 milliardot, Ez az alap megveszi a matrai eromu 74%-at ezert az osszegert es igy Cash-el kipipaltuk a nemet tulajt! Az opus a kvazi ertektelen es majdnem ures eromuert nyomtat mondjuk 70 millio papirt! Igy az eromu az opus kozvetlen tulajdona lesz es az alapoknal lesz 70milla papir.... Itt jon kepbe az ugyes cseh brokercsapat akiknek kiadtak hogy az arfolyamot ugy jarathatjak ahogy tetszik 400 es 800 kozott addig, amig az alaptol kolcsonkapott papirokkal vissza nem keresik a befektetett 40 milliardot es nyilvan meg egy kis bonuszt!!!
   Ezert ugralt az ar annyit es ezert volt akkora a forgalom es a likviditas mert a brokicsapat allandoan kereskedte es tomte a kicsiket amiben persze Jaszaiek segitettek a hirekkel meg a nyilatkozatokkal!!
Namarmost, Amikor a csehek megkaptak az opusbol a penzuket akkor szepen visszaraktak a kolcsonkert papirokat a tokealap szamlajara igy az onnan nem hianyzik....Viszont az eromu ki lett fizetve a Peter Kellernek! (kis premiummal persze) Az Opus ekozben mint tulaj tovabb pumpalta a meg benne levo erteket kifele a Matrabol lasd naperomu eladas es kivett 11 milliard osztalekot, ugy hogy tudtak a Lorincek hogy gyakorlatilag minden mozdithatot ki kell venni onnan mert mindegy is mi marad benne, mar meg van ra a biztos vevo!!! A vevo mar akkor megvolt amikor az asztalnal megszuletett a mesterterv...Az Allam lesz a vegso tulaj.....es miert? Hogy jar ezzel o is jol?? Vegulis az allam megkapja kvazi azon az aron ahol a nemetek adtak volna de kozben penzt tett Keller zsebebe es szerzett egy baratot a szemelyeben, valamint feltokesitett egy tozsdei ceget kb 40 milliard ertekkel...plusz a 11 yard osztalek!! De az allam miert jar duplan jol??? Nos ok tudtak hogy az ures matrai felujitasara az EU-tol le tudnak hivni egy rahedli penzt ha az mar az o tulajdonuk amibol ismet termelore es profitabilisra tudjak majd forditani igen kis onresszel es kozben az uj baratjuk megszerezte nekik a TELENORT...persze arra is raktak Kellernek kis bonuszt... igy a cseh szerzett egy baratot, az allam a telenort es a matrai eromuhoz potencialis Eu penzt...az opus meg a semmibol 40-50-60 milliardot ahhoz hogy mostmar komolyan versenyben legyen a magyar energetikai piacon!!!!
    Az allam eladja nekunk az  emaszt... az eontol atvesszuk jovore a titaszt es kitudja milyen deal kereteben meg atvehetjuk a tigazt is!!! Valami nagy olelkezes vegulis megy a Met csoporttal is... Majd latjuk.
    Kozben a semmibol felhizlalt cegmeret lehetove tette a kotvenykibocsatast is es az igy osszeszedett penzekbol mostmar ugye johetnek a komoly termelo cegek!!!
    Ergo az eromu sosem volt cel, csak eszkoz!
Lassan ki fog derulni mi tortenik...

    Ami az arfolyamot illeti, Valaki megneszelhette a bulit es csunyan belekophetett a levesbe 400-430 korul.... egyertelmu az akaratlagos letores de a ceg elinditotta a vizsgalatot ami biztos hogy eredmenyes lesz....Mindaddig, valoszinu hogy azert nem aggodnak az ar miatt mert a mesterterv ettol fuggetlenul halad a maga utjan... Valoszinusitem hogy meg kicsit orulnek is mert igy kicserelodik az a kisbefektetoi kor aki amugy majd emelkedesben remegne hogy mikor dobja a papirjait.... ehelyett most olyanok ulnek be aki mar az uj jovokepet latjak es azt a holdingot ami Magyarorszag egyik legnagyobb energetikai portfoliojat fogja osszehozni mint strategiai nagyvallalat!! Lasd Mol...

   Persze az is lehet hogy hatalmast tevedek de amint mondtam valahogy ossze kell kotnom a sok kosza pontot a fejemben es ha tovabbra is hinni akarok ebben a fostengerben akkor annak valami ertelmet kell hogy mutasson.....

   A fentiekben leirt dolgok csak a sajat agyam szulemenyei es nem minosulnek befektetesi tanacsnak vagy mondjuk ugy, hogy akar lehet total baromsag is!!!!
De lehet hogy hasonlo tortent....meglatjuk pl hogy igaz e az emasz es hogy hogy fizetunk erte....vagy hogy a tigaz jatszik e majd....titasz-szal mi lesz...Izgalmas ami zajlik es valoszinu hogy egy hatalmas jatszmanak vagyunk a szemtanui!!!

Csoki out!
Beke veletek!!
















Megjegyzések

Népszerű bejegyzések