Megnyugvasul...

 

    Tudom,hogy kurva szar a hangulat es mindenki arra keresi a valaszt hogy mi a budos picsa tortenik az Opus-szal.
Probalnek a magam modjan segiteni de nyilvan egy senkikent ez eleg nehez ugyhogy ehhez merten iteljetek meg az erofesziteseiet! Remeltem, hogy a ceg kapcsolattartoja Dr. Dako Gabor ur megengedi hogy a hanganyag kikeruljon de nem ment bele. Megertem, mert a bizalom ketiranyu dolog, de ez nem jelenti azt hogy nem fogok tovabb probalkozni.
   Gondolom mindenki azt varta hogy a hozzam megszokott stilusban leoltom a banatba vegy elkuldom valami meleg helyre es hat barmennyire is merges es tehetetlen vagyok annak azert nem lenne sok haszna!
   Nagyon pozitivnak gondolom hogy Dako ur megertette annak a jelentosseget, hogy ne hagyjon egyetlen egy (jelene esetben en) kisbefektetot sem logva. Jelesul ha mar megigerte hogy idot szan ram akkor azt tartsa be mert ez is egy fontos uzenet a szamunkra! En pedig megprobalok raszolgalni az o bizalmara azzal hogy tenyszeruen irom le azt amirol beszelgettem vele.
  Sokan hianyoljuk a tenyszeru es pontos kommunikaciot a ceg reszerol es ugye megy a talalgatas a megjeleno ujsagcikkek nyoman is. Szerintem valahol feluton van elasva a csatabard mert mig az rendben van, hogy a tarsasag iranti felfokozott erdeklodes miatt gyakorlatilag orrba-szajba cikkeznek az Opus-rol az ami nem tobb mint amit az ujsagirok nyilvanos vagy velt adatokbol osszekapart iromanyai hogy fenntartsak az erdeklodest az olvasottsaguk erdekeben, (Kvazi mi is hasonlo dolgokat szoktunk kiokoskodni es kombinalni a forumon...)es ez ellen nem tudnak tenni, de az szerintem sincs rendben hogy egy pozitiv hirrol mint pl a Wamsler ujraindulasarol nincsen hivatalos bet kozlemeny. Erre egyebkent az a magyarazat hogy erre a ceg TORVENYILEG NEM KOTELES viszont a honlapjan ezt megjelentette. Hangsulyozta azt is hogy a ceg minden torvenyi jelentesi kotelezettsegenek eleget tesz persze keresik annak a feluletet ahol meg tobbet es hitelesen megjelenhetnek. Ezert a ceg honlapjat is fejlesztik folyamatosan! Nem ketseges hogy minden ami kiesik a hivatalos tajekoztatasi kotelezettesg alol hatalmas feladatot rona a cegre ami sok eroforrast vonna el de ha ennek ekkora befolyasa van a ceg arfolyamara akkor szerintem ezzel szukseges foglalkozni! Dako ur amugy emlitette hogy erre a cegnel vizfejet nem szeretnenek fenntartani ezert nincs erre kulon ember vagy csoport...
      Dako ur tajekozottnak tunt a jelenlegi hangulattal kapcsolatban (emlitette hogy beleolvas neha a forumba is) es hangsulyozta hogy a felelos befektetoi magatartashoz hozzatartozik az hogyha torodunk a penzunkel akkor utana jarunk a dolgoknak sajat magunk. O mindenkinek a rendelkezesere all es a kozgyuleseken is van lehetoseguk a bufiknek kerdezni barmit! Amugy valamiert nemsokan teszik ezt meg.
     Sajtoban megjeleno dolgokra csak lassan tudnak reagalni mert ki kell elemezniuk a cikkeket es erre vonatkozoan adatokat kell bekerniuk a konszolidalt cegektol, de erre lepni csak akkor fognak ha valami olyan dolgot talalnak...lasd Hvg cikk.
      Elmondta hogy nagyon sok ujsag, hirportal reszben politikai erdekekbol ferditi a tenyeket illetve ad a szajaba olyan mondatokat ami el sem hangzottak! Peldaken a nemreg megjelent Mfor.hu cikket hozta ami a Hungest-rol allitott valotlansagokat! Dako ur szerint a valosag az hogy nincs semmifele vegleges es valos vagyonvesztes a cegnel mert az allapot csak pillanatnyi es ez az evzaro merlegben helyre all majd!! De ha ezzel a rengeteg cikkel foglalkoznanak akkor az elvonna az idot es figyelmet a valos munkatol...
      Kommunikaciot lassitja hogy holdingrol beszelunk viszont kiemelte hogy a penzugyi kommunikacio az mar mukodik es nagyon jol mukodik, ami fontos a negyedeves jelentesre atallas miatt, egyeb teren meg van mit fejleszteni, dolgozni.
    Ami talan a jovoben kicsit segiteni fog es ezt szerintem varjuk is, az az Equilor elemzesei...a cegek mar talalkoztak....varjuk a fejlemenyeket!

   A feleves kapcsan felmerult dolgokrol csak annyit mondott hogy az Opus egyedi szinten nyereseges viszont az a merleg amit kapunk miutan mindent bedobtunk a kozosbe az mostmeg negativ...Az epitoipar nyereseges, a viresol nyereseges volt, a hungest hotels is. A befolyo penzeket pedig forgatjak vissza a cegekbe modernizalas felujitas annak erdekeben hogy ezek elobb-utobb cash-t termeljenek!! Ugyanigy azt az osztalekot ami ezektol a cegektol bejon....emlitette hogy a cigtol tobb szaz millio futott be a napokban...
    Fontosnak tartotta hogy mas teruleteken is zajlanak ujitasok, pl gozerovel megy a Brand-epites hogy ami az opus csoporthoz tartozik pl arrol ez ki is deruljon!
    Minden szinten epitkezes megy de ezek kozep hosszu tavon fognak csak hozni,latszodni....legalabbis ok igy rendezkednek be es keszulnek, ezt tervezik es epitik ebben az idoszakban!
   Fontos hogy Dako Ur kiemelte hogy a cegnek NINCS ERDEKEBEN AZ ALACSONY ARFOLYAM.....egyszeruen a belfoldi negativ hangulat, a sajto felol az opus fele az amivel szerinte sokminden magyarazhato. (persze ezert tett is az elozo vezetes rendesen).
Itt ugye mindenki azt kerdzne hogy akkor miert nem kezdi el venni a ceg sajat magat hamar ezt megszavazta? Ha jol ertem akkor mindenfele indok nelkul a ceg nem kezdhet el csak ugy beallni a konyvbe a veteli oldalra mert azzal piacbefolyasolast kovet el....Arra hogy a nagytulajdonosok kozul valaki miert nem veszi az alapjain keresztul....haaaat itt kicsit megleptem es erre nem kaptam kielegito valaszt. Arra meg hogy az opus vezetesebol miert csak Gal ur vett arra ugy gondolom hogy a valasz valami hasonlo volt ahhoz hogy ez az o sajat dontesuk es errol csak ok tudnanak bovebben beszelni....Hogy Dako ur miert nem vett meg Opus reszvenyeket....... ;)

      Az elnokasszony altal kommunikalt irany amin gozerovel dolgoznak: energetika, elelmiszeripar, epitoipar es turizmus a negy fontos agazat ami melle elhangzott +1kent egy vagyonkezeles is (dehat ez ugye egy holding es nyilvan az alapokrol beszelunk amit az opus kezel es bevetele van innen), Ezeket szeretne a managment csucsra jaratni es ezekben szeretne piacvezeto lenni! (az energetika eleg nagy falatnak tunik igy elsore de remelem hogy tenyleg igy lesz...sajat velemeny persze)
Addig amig nem optimalizalodott a valalat mukodese es ezek a celok nem valosultak meg addig kulfoldi tozsde nincs. (en az osztalekrol ugyan ezt gondolnam!)
 
     Elhangzott egy megnyugtato info is ami a kisbufiknek szerintem nagyon jo es erre erdemes lesz figyelni a jovoben, az az hogy nemcsak az Equilor koveti majd az Opit hanem a Scope Ratings is...
Nemcsak hogy koveti de nagyon szigoruan ellenorzi is a ceget, es a Scope ha valamit lat akkor egybol fog erre reagalni akar fel vagy le minositessel is megteheti ezt! Fuggetlen nemet cegrol van szo ne felejtsuk el...
 Ami meg fontos lehet az az hogy a tervezett kotvenykibocsajtasnak a nagy reszet hitelkivaltasra fogjak forditani mert a kotveny kamatai nagyon kedvezoek es a kotveny toketartozast csak 10 ev mulva kell elkezdeni fizetni... 10-50% kozott gondolkoztak az akvira forditando osszegben de inkabb az also tartomany az ami kozelebb alhat majd a valosaghoz de itt az aranyok keplekenyek 10 es 50 kozott.

    Remelem tudtam valamit segiten!!! Mondom sokkal jobban orulnek ha a hanganyagot ki tudnam adni de majd remelem erre is egyszer sor kerulhet!
Szeretnek szorosabb kapcsolatba is kerulni majd Dako urral ebbol a celbol mert kicsit eddig tehetetlennek ereztem magamat. Keressetek ti is ot bizalommal, segitsetek visszajelzesekkel a munkajat....Tudom ez egy ilyen sved dolog de en hiszek az open door policy-ben es igenis mint tulajdonosoknak meg megtobb jogunk van tudni arrol hogy mi tortenik!!

    Ne logassatok az orotokat Maribacsik mert ahogy az asszony mondana ez csak kurva penz es semmi tobb!! Itt a hetvege, basszatok be vagy toltsetek hasznosan a csaladdal de akarmi is legyen felejtsetek el a tozsdet hetfoig!!!

Szevasztok
Csoki out (mic.drop)




















Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések